Eliminaroe Isolator continuously flashing on/off every sec.

Isolator Eliminator

Eliminaroe Isolator continuously flashing on/off every sec.

Postby Fred.D on Wed Jun 15, 2016 4:19 pm

I have an Eliminator Isolator and an EMON II monitor. The Eliminator Isolator is continuosly flashing ON + Off every second.

1. The temp. connections on the Eliminator module are not connected.
2. The batteries are AGM consisting of bank 1: 1x12 V AGM for house bank and 2: 2x 6 V Dual pupose AGM batteries in series for engine starting.
3. The sailboat has a Xantrex 40 Amp multiple battery bank charger
4. All wires have been wired according to instructions for all components.

I recently purchased the boat and am familiarizing myself with the systems onboard and noticed that the Ample Power module is continuously flashing ON + Off every second.
I cannot find in the Ample Power instruction manual and troubleshooting section Error codes for green light continuously flashing 1 second ON and then 1 second OFF.

I hope someone can help me resolve the flashing issue. The instruction manual states the green light should only be on when you start the unit and goes off within a short while.

PS the unit is always on even when all the switches to the batteries are off.
Fred.D
 
Posts: 1
Joined: Wed Jun 15, 2016 2:25 pm

Re: Eliminaroe Isolator continuously flashing on/off every sec.

Postby Coulomb on Wed Jun 15, 2016 5:58 pm

The Eliminator is very old, and information is scarce, but at some time the operation of the green LED was changed to flash as you report. It basically means the unit is functioning.
Coulomb
Site Admin
 
Posts: 1174
Joined: Sat Jun 06, 2009 5:11 pm


Return to Eliminator

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest