solid ON red error light

For issues involving the NS2 regulator.

Re: solid ON red error light

Postby Pwin on Sat Jul 30, 2011 4:29 pm

Hi Dave

Went for a 3 day cruise. First day after 2 hour cruise red light was on. The 2nd day, also a 2 hour trip the red light was off. Coming home today was half an hour and when I arrived the red light was on steady again. The system charged the batteries properly the entire time.

Phil
Pwin
 
Posts: 7
Joined: Wed Jul 13, 2011 11:26 am

Re: solid ON red error light

Postby Coulomb on Sat Jul 30, 2011 4:55 pm

Do you have an external connection to the error signal?
Coulomb
Site Admin
 
Posts: 1174
Joined: Sat Jun 06, 2009 5:11 pm

Re: solid ON red error light

Postby Coulomb on Fri Aug 05, 2011 5:49 pm

This regulator has run on the test bench for 3 days without a hiccup.

Are you confusing the orange light for the red light?
Coulomb
Site Admin
 
Posts: 1174
Joined: Sat Jun 06, 2009 5:11 pm

Re: solid ON red error light

Postby Pwin on Sat Aug 06, 2011 3:06 pm

I don't know what you mean "an external connection to the error signal". The error LED is on the board and the connections are per your instructions.

Also don't know what you mean "orange" light. Looking at the board there are 3 LED's - your documentation says the one on the left is the error LED and it is Red. Never heard of an orange one.

Had short (30 minute cruise) two days ago. Anchored and ran off house batteries - ran them down to 60% - short cruise back. Regulator still working fine, batteries charged a bit on the return leg and error LED stayed on from the time I left the dock to the time I returned.

Maybe I should try another reboot????
Pwin
 
Posts: 7
Joined: Wed Jul 13, 2011 11:26 am

Re: solid ON red error light

Postby Coulomb on Sat Aug 06, 2011 4:27 pm

Do you have a connection to TB2-2?

The orange/amber LED illuminates when the house battery is charging. It is the parallel signal.

The regulator is executing code, so a reboot won't help.
Coulomb
Site Admin
 
Posts: 1174
Joined: Sat Jun 06, 2009 5:11 pm

Re: solid ON red error light

Postby Pwin on Fri Aug 12, 2011 7:25 am

Sorry Dave! I have been wasting your time. I sent my nephew in for a dose look and you are correct, it is the middle LED that is glowing and he says it looks orange. My apologies for wasting your time.

The orange LED never goes out though even when the boats been at the dock for a week and not plugged to shore power.
Pwin
 
Posts: 7
Joined: Wed Jul 13, 2011 11:26 am

Previous

Return to NS2 Regulators

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron