Regulator charging at 17V

For Next Step Regulators including Lifeline units. Use the NS2 forum for NS2 issues.

Regulator charging at 17V

Postby gbrick1512 on Thu Sep 24, 2009 1:11 pm

When the ignition key is on, the batteries are being charged at 17 volts.
The Red indicator light does not come on.
The green indicator light flashes 1 sec on/1 sec off.
The alternator is high output and is working properly (was tested)
I took the voltage measurements that are in the attached chart.

Any ideas? Where do I look next, or is the regulator toast?
Attachments
Measurements .tiff
Next Step Regulator Voltage Measurements
Measurements .tiff (38.38 KiB) Viewed 1831 times
gbrick1512
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 24, 2009 11:29 am

Re: Regulator charging at 17V

Postby Coulomb on Thu Sep 24, 2009 10:25 pm

Nothing appears to be at fault with the regulator.

Is there an internal regulator in the alternator?
Coulomb
Site Admin
 
Posts: 1174
Joined: Sat Jun 06, 2009 5:11 pm

Re: Regulator charging at 17V

Postby gbrick1512 on Fri Sep 25, 2009 8:38 am

No internal regulator.
gbrick1512
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 24, 2009 11:29 am

Re: Regulator charging at 17V

Postby Coulomb on Fri Sep 25, 2009 2:20 pm

What alternator is it?

Do you have a battery selector switch in the circuit?

Please fill out the troubleshooting guide and submit it here.

Thanks.
Coulomb
Site Admin
 
Posts: 1174
Joined: Sat Jun 06, 2009 5:11 pm


Return to Next Step Regulators

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron